Ma-Vr: 09:00 - 17:00
  • Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Programma Armenië 2018

Hieronder staat een korte beschrijving van de bezienswaardigheden van ons reisprogramma 2018. Yan Travel heeft kennis van exclusieve activiteiten en bezienswaardigheden in Armenië die hieronder niet genoemd worden om de exclusiviteit te beschermen. Indien u besluit met Yan Travel op reis te gaan, ontvangt u alle informatie, indien gewenst, in detail.

Reisdata
  • 28 April - 4 Mei Studievereniging WE-FI/ studietrip Academie voor Marketing en Business Management
  • 8 Mei - 15 Mei
  • 16 Juni - 23 Juni
  • 16 Juli - 23/25 Juli (Jongerenreis)
  • 25 Juli - 1 Augustus
  • 13 Oktober - 20 Oktober

Per reis zijn de kosten:
€ 1450,- all-inclusive
Exclusief hoogseizoentoeslag van € 120,-

Retour vliegticket is bij de prijs inbegrepen

Dag 1/2

Dag 3

Yerevan

Yerevan is de hoofdstad van Armenië en ook de grootste en belangrijkste stad van het land. De stad is gesticht in het jaar 782 v.C.  en is een van de oudste steden ter wereld. Overdag kun je de berg Ararat bewonderen en s’ nachts is de verlichte stad het mooist, bruisend en sfeervol. In de stad zijn er verschillende bezienswaardigheden en trekpleisters. Met een ‘city tour’ door het stadscentrum kom je een groot aantal monumenten, standbeelden en prachtige uitzichten tegen.

 

Genocidemonument

De naam van het nationale genocide monument van Armenië is Tsitsernakaberd. Het monument is ter nagedachtenis aan de 1,5 miljoen Armeniërs die tijdens de eerste genocide van de 20ste eeuw zijn vermoord. Het is een zwarte bladzijde in de Armeense geschiedenis dat het huidige Armenië heeft getekend. In het midden van het monument brandt het eeuwig vuur en het is een druk bezochte herdenkingsplaats voor de Armeniërs.  Vlak bij het monument is er een moderne genocidemuseum, waarin het hele verhaal beschreven en uitgebeeld staat.

Garni

Een christelijke tempel (66-75 v.C.) vlak bij het plaatje Garni. Een bijzonder mooie locatie aan een kloof, via een mooi paadje komt u aan bij de tempel, die van ver al te bezichtigen is. Naast de tempel is ook een badhuis, met een bewaard gebleven mozaïekvloer. Opmerkelijk is de Griekse tekst: ΜΗΔΕΝ ΛΑΒΟΝΤΕΣ ΗΡΓΑΣΑΜΕΘΑ. Wij werkten zonder te ontvangen. Is het door slaven gebouwd of gelovige vrijwilligers? Heel veel mysterie omtrent de Garni-tempel!

Geghard

Een kloostercomplex uit de 4e eeuw en sinds 2000 op UNESCO ‘s Werelderfgoedlijst. Volgens geschriften is de kerk door Gregorius de Verlichter gebouwd op een heilige bron. Deze bron, het water stroomt nu nog vanuit de rots de kerk in. Indrukwekkend is dat een deel van het klooster uit rotsen is gehouwen. De naam Geghard betekent ‘Het klooster van de speer’ en verwijst naar de Heilige Lans.

Sevan

Een van de hoogst gelegen meren ter wereld (1900m). Het meer is 99 m diep, wel 1400 km2 en maakt deel uit van het Nationaal park Sevan. Het meer wordt door 28 rivieren gevoed en heeft slechts één afvoer via de rivier Hrazdan. Deze mondt uit in de Kaspische Zee.  Boven op het schiereiland van Sevan is het kloostercomplex Sevanavank uit 874 te bezichtigen. Bijzonder aan dit complex is dat ze een van de eerste godshuizen waren sinds de Arabische overheersing.

Dag 4

Dag 5

Dilijan

De plaats Dilijan is een thuisbasis van veel kunstenaars, componisten en filmmakers. De natuur is veel groener en de bergen zijn bebost. Toeristen noemen het kleine Zwitserland. In de bossen leven wilde dieren, denk aan beren en vossen. De regering probeert Dilijan ook een belangrijk centrum te maken, zo zie je tussen al het groen de grote bank en ook de UWC Dilijan college. 

 

Akhtala

Het klooster van Akhtala waarschijnlijk uit de 10e eeuw is een uitzonderlijke kerk in Armenië vanwege de goed bewaard gebleven fresco’s. De kerk heeft een rijke iconografie en thema’s van kleuren. Het klooster wordt niet alleen door Armeniërs, maar ook door Grieken en Georgiërs veel bezocht.

Haghpat en Sanahin

Sanahin, letterlijk: deze is ouder dan die ander (refereert naar Klooster van Haghpat). Beide kloosters zijn gebouwd in de 10e eeuw. Het zijn beide bijzonder mooie kloosters met veel Khachkars en omgeven door bisschopgrafsites. Sanahin staat bekend om zijn school voor Kalligrafie.

Saghmosavank

Saghmosavank is een klooster uit de 13e eeuw in de provincie Aragatsotn, dichtbij de hoogste berg van Armenië; de Aragats. Het heeft een prachtige omgeving vanwaar de berg Ararat zichtbaar is. Saghmosavank is gebouwd aan de rand van een ravijn, waar de rivier Kasagh stroomt. Naast de kleine Armeense kerkjes is deze extra bijzonder met haar omvang.

Lettermonumenten

In 2005 was de 1600-jarige verjaardag van het Armeense alfabet. Dit werd gevierd door het openen van een monument dat bestaat uit de 39 Armeense letters. Deze staan voor het Armeens alfabet dat zoveel letters rijk is en zijn gemaakt op een vergelijkbare wijze als de Khachkars.

Dag 6

Dag 7/8

Etsjmiatsin 

Het religieuze centrum van Armenië, waar we de oudste kerk bezoeken. De Kathedraal van Etsjmiatsin is in 301 gebouwd, nadat Armenië als eerste staat ter wereld het Christendom als godsdienst aannam.

Zvartnots

Zvartnots is niet alleen de naam van het vliegveld waar we landen, maar ook de naam van een kathedraal dat ooit de grootste was in Armenië. Een bijzonder kathedraal uit de 7e eeuw, die na de eerste Arabische inval gebouwd is en in 930 als gevolg van een aardbeving instortte. De kathedraal zou de nieuwe hoofdkerk

Vernissage en Vrije dag

Een grote openluchtmarkt in Yerevan, waar je niet uitgekeken raakt op de leukste souvenirs, de mooiste schilderijen en het bijzondere antiek. Het is op loopafstand naar het centrum van de stad, waar u tot rust kunt komen en een terrasje kunt pakken. De vrije tijd kunt u invullen in de stad met leuke terrasjes, winkelcentra of bijvoorbeeld nog een specifiek museum bezoeken.

img_divider

Het programma is zorgvuldig samengesteld, maar blijft onder voorbehoud.