Ma-Vr: 09:00 - 17:00
  • Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Programma Armenië 2019

Hieronder staat een korte beschrijving van de bezienswaardigheden van ons reisprogramma 2018. Yan Travel heeft kennis van exclusieve activiteiten en bezienswaardigheden in Armenië die hieronder niet genoemd worden om de exclusiviteit te beschermen. Indien u besluit met Yan Travel op reis te gaan, ontvangt u alle informatie in detail. 

Reisdata
  • 27 April - 4 Mei (Zangreis)
  • 7 Mei - 14 Mei (Themareis Prehistorie/vroegchristendom)
  • 10 Augustus - 17 Augustus

Per reis zijn de kosten:
€ 1450,- all-inclusive
Exclusief hoogseizoentoeslag van € 120,-

Retour vliegticket is bij de prijs inbegrepen

Dag 1/2

Dag 3

Yerevan

Yerevan is de hoofdstad van Armenië en ook de grootste en belangrijkste stad van het land. De stad is gesticht in het jaar 782 v.C.  en is een van de oudste steden ter wereld. Overdag kun je de berg Ararat bewonderen en s’ nachts is de verlichte stad het mooist, bruisend en sfeervol. In de stad zijn er verschillende bezienswaardigheden en trekpleisters. Met een ‘city tour’ door het stadscentrum kom je een groot aantal monumenten, standbeelden en prachtige uitzichten tegen.
 

Genocidemonument

 
De naam van het nationale genocide monument van Armenië is Tsitsernakaberd. Het monument is ter nagedachtenis aan de 1,5 miljoen Armeniërs die tijdens de eerste genocide van de 20ste eeuw zijn vermoord. Het is een zwarte bladzijde in de Armeense geschiedenis dat het huidige Armenië heeft getekend. In het midden van het monument brandt het eeuwig vuur en het is een druk bezochte herdenkingsplaats voor de Armeniërs.  Vlak bij het monument is er een moderne genocidemuseum, waarin het hele verhaal beschreven en uitgebeeld staat.

Khor Virap

Het klooster Khor Virap is een van de populairste bezienswaardigheden van Armenië.
Het klooster ligt aan de Turks-Armeense grens en zeer dicht bij de berg Ararat, de heilige berg uit de bijbel. Vanaf Khor Virap staat men relatief dicht bij de berg en heeft men een prachtig zicht op de Ararat.
Khor Virap is bekend, vanwege het verhaal van Gregorius de Verlichter die het Christendom in Armenië predikte. Dertien jaar lang is hij daarvoor gevangen gehouden door Koning Tiridates IV. Dankzij Gregorius bekeerde de koning in 301 n.C. zich tot het christendom en werd Armenië de eerste Christelijke staat ter wereld.

Noravanq*

Het ‘heilige moeder van God’ kerk is gebouwd in de 13e eeuw. Het ligt nabij de rivier Amaghu, bij het dorp Yeghegnadzor in de provincie Vayots Dzor. Bij de kerkjes zijn meerdere Khachkars* (een Armeens kruis uitgehakt in steen) te zien, waarbij die van de architect (Momik) uit 1308 interessant is. Niettemin is de omgeving en uitzicht rondom de kerk bijzonder mooi met kleurrijke bergwanden.

Jermuk

Jermuk is het gebied in Armenië dat bekent staat om haar heetwaterbronnen en het mineraalwater genaamd ’Jermuk’ dat door het hele land verkocht wordt. In Jermuk zijn meerdere kuuroorden en wellnesscentra te vinden. De lokale bevolking van Jermuk staat erom bekend dat zij houden van schaken. Het hele jaar door worden hier internationale schaaktoernooien gehouden.

Dag 4

Dag 5

Carahunge

Carahunge/Zorats karer, een steencirkel in Sissian, staat bekend als de Armeense Stonehenge. Na Armeense en westerse onderzoeken is vastgesteld dat Carahunge al 7500 jaar oud is. Het oudste astronomische observatorium dat is ontdekt.

Tatev*

Het klooster van Tatev is te bereiken met 's werelds langste kabelbaan. Een uit de 9e eeuw kloostercomplex aan de rand van het diepe ravijn van de rivier Orotan. Naast het dienen van God was het complex in de 14e en 15e eeuw het belangrijkste centrum en de belangrijkste universiteit. Tatev is een parel in het zuiden van Armenië, een magisch klooster in een betoverend omgeving.

Khndzoresk

Het oude grottendorp ligt tegen de steile bergen van de provincie Syunik aan. Het staat bekend om haar oude grotten die in de natuurlijke omgeving zijn gebouwd. Tot het einde van de 19e eeuw was Khndzoresk het grootste dorp van Oost-Armenië. De grotten aan de bergwand zijn wel tot de jaren ’50 bewoond geweest, tegenwoordig worden enkele gebruikt als opslagplaats.

Smbataberd

Smbataberd is een fort gebouwd in de 5de eeuw na Christus. Het is gelegen op de top van een heuvel. Het fort is gebouwd om buitenlandse indringers te weerstaan. Naast het fort ligt een klooster dat is gebouwd in dezelfde eeuw als het fort.

Tsaghkadzor

Tsaghkadzor is een stad gelegen in centraal Armenië. Het staat bekend als een skiresort, bos en klooster. Hoge beboste bergen en zomerhuisjes maken het gebied een ideale recreatieoord. Veel Armeniërs hebben hier een zomerhuis of brengen de vakanties door in appartementen.

Dag 6

Dag 7/8

Lettermonumenten

In 2005 was de 1600-jarige verjaardag van het Armeense alfabet. Dit werd gevierd door het openen van een monument dat bestaat uit de 39 Armeense letters. Deze staan voor het Armeens alfabet dat zoveel letters rijk is en zijn gemaakt op een vergelijkbare wijze als de Khachkars.

Saghmosavank

Saghmosavank is een dertien eeuws klooster in de provincie Aragatsotn, dichtbij de hoogste berg van Armenië; de Aragats. Het heeft een prachtige omgeving vanwaar de berg Ararat zichtbaar is. Saghmosavanq is gebouwd aan de rand van een ravijn, waar de rivier Kasagh stroomt. Naast de kleine Armeense kerkjes is deze extra bijzonder met haar omvang.

Mughni

Mughni is de plaats waar het St. Gevorg (George) klooster zich bevindt. In de kerk is het mogelijk om de tombe van de heilige Gevorg te bezoeken. Sinds het ontstaan van het klooster is dit een bekende pelgrimsoord. Als extraatje heeft het kerkje, in tegenstelling tot andere kerkjes, een prachtige tuin.

Vernissage en vrije tijd

Een grote openluchtmarkt in Yerevan, waar je niet uitgekeken raakt op de leukste souvenirs, de mooiste schilderijen en het bijzondere antiek. Het is op loopafstand naar het centrum van de stad, waar u tot rust kunt komen en een terrasje kunt pakken.

img_divider

* Erkend/genomineerd door UNESCO als werelderfgoed.