Ma-Vr: 09:00 - 17:00
  • Nederlands
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Programma Georgië 2018/2019

Hieronder staat een korte beschrijving van de bezienswaardigheden van ons reisprogramma Georgië 2018. Yan Travel heeft kennis van exclusieve activiteiten en bezienswaardigheden in Armenië die hieronder niet genoemd worden om de exclusiviteit te beschermen. Indien u besluit met Yan Travel op reis te gaan, ontvangt u alle informatie, indien gewenst, in detail.

Reisdata
  • 7 Juli - 14 Juli (2018)
  • 18 Augustus - 25 Augustus (2018)
  • 6 Juli - 14 Juli (2019)
  • 12 Oktober - 19 Oktober (2019)

Per reis zijn de kosten:
€ 1450,- all-inclusive
Exclusief hoogseizoentoeslag van € 120,-

Retour vliegticket is bij de prijs inbegrepen

Dag 1/2

Dag 3

Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en is opgericht in de 5e eeuw. Tbilisi betekent letterlijk warme springbron, vanwege de waterbronnen in de stad. Wij bezoeken deze bronnen, die als BADHUIZEN dienen.  Wij bezoeken het ARCHEOLOGISCH MUSEUM van Tbilisi. Het kasteel NARIKALA (13e eeuw) is in 1997 herbouwd, vanuit het kasteel is er ook een mooie panorama van de stad te zien.  SAMEBA, de Kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi. Een immense kathedraal met meerdere verdiepingen, waarin de Patriarch van Georgië zetelt.

Mtscheta

De stad waar Georgiërs als eerste in het land het Christendom aannamen en de Georgisch-orthodoxe Kerk gesticht werd.

Een bezoek aan het DZJVARIKLOOSTER (klooster van het Kruis) zal u verrassen met een prachtig uitzicht over Mtscheta. Het ligt op een rotsachtige bergtop aan de rivieren Mtkvari en Aragvi. Het klooster is gebouwd in de 6e eeuw en is opgenomen in UNESCO’s Werelderfgoedlijst.

Uplistichi

Een rotsachtige stad waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 5e eeuw v.C. en wordt beschouwd als een van de oudste nederzettingen in de Kaukasus. De woningen zijn uitgehouwen in de rotsen en creëren labyrinten. Huizen zijn in de rots gegraven en de meeste werden vernietigd tijdens de aardbeving in 1920.

Dag 4

Dag 5

Koetaisi

‘De stad der rozen en mei’,  een romantische en bruisende stad in het centrum van Georgië. In de moderne stad zijn de traditionele Georgische huizen aan de rivier Rioni, die u moet ervaren. Na de tour in Koetaisi en het bezoek aan kloosters gaan wij verder naar de PROMETEOS grotten en het natuurgebied SATAPLIA, waar dinosauriërfossielen zijn gevonden. Een combinatie van de stad en de natuur maken deze dag afwisselend en bijzonder.

Borjomi

Borjomi is een stad dat bekend staat om de mineraalwater. De stad ligt in een dal, omringd door bergen, mooie groene bossen. In Borjomi krijgt u vrije tijd, u kunt een wandeling maken in de natuur, of in Borjomi Central Park, u kunt er monumenten bezoeken of het Mtsvane klooster of de lokale museum.

Dag 6

Dag 7/8

Akhaltsikhe

In Akhaltsikhe bezoeken we het kasteel Rabati uit de 11e eeuw. Het is een enorme complex en volledig gerestaureerd. We gaan de kasteelmuren binnen en zien naast het kasteel, een moskee en kerk, museum, een badhuis en mooie tuinen. We dwalen even door het oude Georgië. Vervolgens brengen wij een bezoek aan het KHERTVITSI kasteel uit de 10e eeuw, dat verwoest is door Alexander de Grote en in de 14e eeuw herbouwd is. Dit kasteel is op een heuvel aan de voet van een berg gebouwd en brengt ons naar het pure 14e eeuw.

Vardzia

De eerste stop: VARDZIA, een grotklooster aan de Ktkvari rivier. Het klooster telde zesduizend appartementen en dertien verdiepingen. Het was een complete stad met een eigen kerk, troonzaal, landbouwgronden en verborgen in- en uitgangen.

We stoppen nog in Achalkalaki, een stad aan de grens en wordt voor 90% bewoond door etnische Armeniërs.

Bolnisi

Vervolgens komen we in Bolnisi, de stad die in 1818 is opgericht door kolonistenfamilies uit Zuid-Duitsland. Hier bezoeken wij het BOLNISI SIONI, het oudste christelijke bouwwerk in Georgië.

img_divider

Het programma is zorgvuldig samengesteld, maar blijft onder voorbehoud.