Armenië is een klein landje tussen de Kaspische en Zwarte zee. Hoewel de geschiedenis ver teruggaat in het verleden en de landsgrenzen ooit verder uit reikten dan vandaag, weten we vaak weinig over Armenië. Immers, als we er wel wat over weten, dan gaat het over de Armeense genocide of Charles Aznavour. Waarom Armenië? Wat weten we niet over deze bijzondere bestemming?

Hieronder lees je waarom jij naar Armenië zou moeten reizen!

Mooiste natuur

Het Armeense hoogland is tussen de 1000 en 2500 m boven zeeniveau, waarbij het landschap wordt versierd door blauwe rivieren en groene bomen. De ongerepte natuur met mooie dalen en ravijnen maken het uitzicht adembenemend. Houdt je van roofvogels? Armenië is een topbestemming om  diverse bijzondere vogels te spotten!

Gezelligste hoofdstad

Yerevan telt een inwonersaantal van 1 miljoen en is een van de oudste steden ter wereld! Het is de gezelligste stad met de mooiste restaurants, terrasjes en cafés. Bijzondere bezienswaardigheden zijn o.a. Cascade, Republiek plein, Matenadaran en het Genocide museum en monument. De zomerse avonden zijn sfeervol en dynamisch. Yerevan is ook opgenomen in de lijst van de 10 veiligste hoofdsteden ter wereld.

Armeense keuken

Als je de Armeense keuken proeft, zal je huidige favoriete keuken op nummer 2 komen te staan! Armeense gerechten weerspiegelen de geografische ligging, de cultuur en de geschiedenis van het land. In geen ander keuken zijn producten en gerechten zo divers. Een diner is bij Armeniërs ook gelijk een feestje; de tafel staat vol met verschillende gerechten, voor ieder wat wils, en je mag opscheppen zoveel je wilt! De inheemse wijn en het toasten ontbreken ook niet.

Traditioneel muziek en dans

Aangezien een diner een feestje is bij Armeniërs, kan een feestje ook niet zonder eten! Armeense feesten combineren eten, drinken, muziek en dans. Het zijn de gezelligste feesten. Bruiloftspartijen zijn misschien wel de grootste en meeste geliefde feesten, deze wil je nooit missen. Een hele dag, vol mooie tradities en gezelligheid en in de avond een echt Armeens feest!

Gastvrijheid

Gastvrijheid is een van de belangrijkste waarden voor Armeniërs. Gastvrijheid wordt door Armeniërs in zijn volle betekenis ter harte genomen. Niet alleen dek je de tafel voor al je gasten en mag je iemand meenemen naar een verjaardag of bruiloft, maar ook gastvrijheid naar vreemdelingen en toeristen, staat hoog in het vaandel.