Noord-Armenië

Hieronder staat een korte beschrijving van de bezienswaardigheden van ons reisprogramma. Yan Travel heeft kennis van exclusieve activiteiten en bezienswaardigheden in Armenië die hieronder niet genoemd worden om de exclusiviteit te beschermen. Indien u besluit met Yan Travel op reis te gaan, ontvangt u alle informatie, indien gewenst, in detail.

Bij deze reis inbegrepen

 Retourvlucht
 Luchthaventransfer in Armenië
 Hotels inclusief ontbijt
 Lunch voor elke dag
 Uitgebreide Armeense diners
 Rondreis per bus
 Nederlands/Armeens sprekende gids en begeleiding
 Entreekosten musea
 Bezienswaardigheden
 Verrassingen
 Gehele organisatie van de reis (incl. kennismakingsbijeenkomst)

Per reis zijn de kosten

€ 1450,-

ALL INCLUSIVE

Exclusief Hoogseizoentoeslag (Juli/ Augustus) van € 120,-

Exclusief Boekingskosten van € 20,-


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisdata 2020
  25 april – 3 mei

  18 juli – 25 juli

  10 juli – 17 juli

Reisprogramma Noord-Armenië

Dag 1/2

Yerevan

Yerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land. De stad bevindt zich in de Ararat Vlakte en ligt aan de rivier de Hrazdan. De stad heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners en is het administratieve, culturele en industriële centrum van het land. Yerevan staat bekend om haar gastvrije bevolking, het is een sfeervolle stad met gezellige cafés, heerlijke restaurants en een bruisend nachtleven voor jongeren.

Genocide monument

De naam van het nationale genocide monument van Armenië is Tsitsernakaberd. Het monument is ter nagedachtenis aan de 1,5 miljoen Armeniërs die tijdens de eerste genocide van de 20ste eeuw zijn vermoord. Het is een zwarte bladzijde in de Armeense geschiedenis die het huidige Armenië heeft getekend. In het midden van het monument brandt het eeuwig vuur en het is een druk bezochte herdenkingsplaats voor de Armeniërs. Vlak bij het monument is er een modern genocidemuseum, waarin het hele verhaal beschreven en uitgebeeld staat.

Dag 3

Garni

Een christelijke tempel (66-75 v.C.) vlak bij het plaatje Garni. Een bijzondere locatie aan een kloof, via een mooi pad komt u aan bij de tempel, die van ver al te bezichtigen is. Naast de tempel is ook een badhuis, met een bewaard gebleven mozaïekvloer. Opmerkelijk is de Griekse tekst: ΜΗΔΕΝ ΛΑΒΟΝΤΕΣ ΗΡΓΑΣΑΜΕΘΑ. ”Wij werkten zonder te ontvangen”. Is het door slaven gebouwd of door gelovige vrijwilligers? Heel veel mysterie omtrent de Garni-tempel!

Geghard

Geghard is een kloostercomplex uit de 4e eeuw en sinds 2000 staat het op UNESCO‘s Werelderfgoedlijst. Volgens geschriften is de kerk door Gregorius de Verlichter gebouwd op een heilige bron, het water stroomt nu nog vanuit de rots de kerk in. Indrukwekkend is dat een deel van het klooster uit rotsen is gehouwen. De naam Geghard betekent ‘Het klooster van de speer’ en verwijst naar de Heilige Lans.

Sevan

Een van de hoogst gelegen meren ter wereld (1900m). Het meer is 99 m diep, wel 1400 km2 en maakt deel uit van het ‘Nationaal park Sevan’. Het meer wordt door 28 rivieren gevoed en heeft slechts één afvoer via de rivier: Hrazdan. Deze mondt uit in de Kaspische Zee. Boven op het schiereiland van Sevan is het kloostercomplex Sevanavank uit 874 te bezichtigen. Bijzonder aan dit complex is dat dit  een van de eerste godshuizen was sinds de Arabische overheersing.

Dag 4

Dilijan

De plaats Dilijan is een thuisbasis van veel kunstenaars, componisten en filmmakers. De natuur is veel groener en de bergen zijn bebost. Toeristen noemen het: ‘klein Zwitserland’. In de bossen leven wilde dieren, denk aan beren en vossen. De regering probeert Dilijan ook een belangrijk centrum te maken, zo zie je tussen al het groen de nationale bank en ook het: ‘UWC Dilijan college’.

Akhtala

Het klooster van Akhtala dateert waarschijnlijk uit de 10e eeuw  en is een uitzonderlijke kerk in Armenië vanwege de goed bewaard gebleven fresco’s. De kerk heeft een kleurrijke iconografie. Het klooster wordt niet alleen door Armeniërs, maar ook door Grieken, Russen en Georgiërs veel bezocht.

Dag 5

Haghpat en Sanahin

Sanahin, letterlijk: ‘deze is ouder dan die ander’ (refereert naar het Klooster van Haghpat). Beide kloosters zijn gebouwd in de 10e eeuw. Het zijn beide bijzonder mooie kloosters met veel Khachkars en omgeven door graven. Sanahin staat bekend om zijn school voor Kalligrafie.

Saghmosavank

Saghmosavank is een klooster uit de 13e eeuw in de provincie Aragatsotn, dichtbij de hoogste berg van Armenië; de Aragats. Het heeft een prachtige omgeving vanwaar de berg Ararat zichtbaar is. Saghmosavank is gebouwd aan de rand van een ravijn, waar de rivier Kasagh stroomt. Naast de kleine Armeense kerkjes is deze extra bijzonder door haar omvang.

Letter monumenten

In 2005 was de 1600-jarige verjaardag van het Armeense alfabet. Dit werd gevierd door de opening van een monument dat bestaat uit de 39 Armeense letters. Deze staan voor het Armeens alfabet dat zoveel letters rijk is en zijn gemaakt op een vergelijkbare wijze als de Khachkars.

Dag 6

Etsjmiatsin

Het religieuze centrum van Armenië, waar we de oudste kerk bezoeken. De Kathedraal van Etsjmiatsin is in 301 gebouwd, nadat Armenië als eerste staat ter wereld het Christendom als godsdienst aannam.

Zvartnots

Zvartnots is niet alleen de naam van het vliegveld waar we landen, maar ook de naam van een kathedraal die ooit de grootste was in Armenië. Een bijzondere kathedraal uit de 7e eeuw, die na de eerste Arabische inval gebouwd is en in 930 als gevolg van een aardbeving instortte. De kathedraal zou de nieuwe hoofdkerk zijn.

Dag 7/8

Vernissage en Vrije dag

Een grote openluchtmarkt in Yerevan, waar je niet uitgekeken raakt op de leukste souvenirs, de mooiste schilderijen en het bijzondere antiek. Het is op loopafstand naar het centrum van de stad.                          De vrije tijd kunt u invullen in de stad met leuke terrasjes, winkelcentra of bijvoorbeeld een bezoek aan een specifiek museum.

* Erkend/genomineerd door UNESCO als werelderfgoed.

Reisadvies Armenië

Armenië is een veilig land om naartoe te reizen. Yan Travel houdt rekening met actuele situaties in Armenië en informeert u over eventuele ontwikkelingen m.b.t. de reizen. Aangezien wij nauwe contacten hebben met de Armeense instanties, weten wij altijd wat er in het land gebeurt. Wij kunnen ons voorstellen dat u toch vragen heeft over uw veiligheid in Armenië. Neem contact met ons op en wij zullen u uitgebreid informeren.