Ontdek de Caucasus
Proef de Traditionele Cuisine
Beleef de Cultuur
Duik in de Historie
Ervaar de Gastvrijheid
Aanschouw de Natuur
Populaire  Bestemmingen

Yerevan

Yerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land. De stad bevindt zich in de Ararat Vlakte en ligt aan de rivier de Hrazdan. De stad heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners en is het administratieve, culturele en industriële centrum van het land.

Tatev

Tatev, het dorp ligt in de provincie Syunik in het zuiden van Armenië en is een van de meest bezochte bestemmingen in Armenië.  De grootste trekpleister is het 9e eeuwse Kloostercomplex van Tatev  aan de rand van een  diepe kloof, waardoor  de Vorotan rivier stroomt. Het kloostercomplex, inclusief de omgeving en het Vorotan vallei, is in 1995 aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd.

Tbilisi

Aan de oevers van de rivier de Mtkvari ligt de grootste stad én de hoofdstad van Georgië, Tbilisi. Van de bijna 5 miljoen inwoners van Georgië woont ongeveer 1,5 miljoen in de hoofdstad. Tbilisi is een westerse stad met moderne gebouwen, maar tegelijkertijd is het oude Tbilisi goed bewaard gebleven. In Tbilisi loop je letterlijk in de geschiedenis en in de toekomst.

Vardzia

Vardzia is een grotstad in het zuiden van Georgië. De stad dateert uit de tweede helft van de twaalfde eeuw. In opdracht van Koningin Tamar is deze grotstad opgericht en diende voor bescherming tegen de Mongolen. Vijf monniken leven nog steeds op deze berg. Elke ochtend om zeven uur wordt de bel geluid en zijn bezoekers welkom in Vardzia.   

Bekijk en ontdek Armenië

Het Armeense Hoogland ligt in de Zuidelijke Kaukasus tussen de Zwarte en de Kaspische zee. Het Armeense landschap is zo dramatisch als de geschiedenis van de Armeniërs. Aangezien de Ararat tegenwoordig in Oost-Turkije ligt, is nu de Aragats (4095m) de hoogste berg van Armenië.  Het Sevanmeer is een van de grootste hoogstgelegen meren ter wereld. De rivieren Araks, Debed en de Hrazdan zijn de belangrijkste rivieren in het land. ‘Geloof niet wat ze zeggen, ga mee, en ervaar het zelf!’

Bekijk en ontdek Georgië

Op de grens van de Grote en de Kleine Kaukasus, in het Lichi-gebergte ligt Georgië. Met bergen van 5000 meter hoog zoals de Sjchara, de Janga en de Kazbek heeft het land een prachtig berglandschap. Langs de belangrijkste rivieren Rioni en de Koera kleurt en bloeit het land groen en geel. Georgië heeft naast het bewonderenswaardige landschap, mooie stranden, gelegen aan de Zwarte Zee. ‘Maak van deze reis, je bestemming!’

Waarom Yan Travel?

 

De reizen van Yan Travel worden georganiseerd uit liefde voor Armenië en Georgië. Wij organiseren en begeleiden onze reizen met alle enthousiasme en zorgvuldigheid. Wat maakt Yan Travel bijzonder:

  Geheel zorgeloos reizen: u hoeft nergens over na te denken, wij
         zorgen voor de organisatie, zodat u volledig kunt genieten.
  Lokale gerechten: wij stellen de maaltijden met alle zorg samen, zodat u echt proeft wat het land te bieden heeft. Voor vegetariërs, of als u glutonintolerantie heeft, worden speciale menu’s samengesteld.
  Nederlands sprekende gidsen: de reisbegeleiders spreken Nederlands en Armeens/Georgisch, wat communicatie vergemakkelijkt.
  De sfeer en groepsverband vinden wij belangrijk! Vóór de reis nodigen wij u uit voor een kennismakingsbijeenkomst.

 

Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Yan Travel kwalitatief betere én in prijsverhouding goedkopere reizen aanbiedt dan andere reisbureaus met vergelijkbare programma’s.

GOEDE DOELEN: Yan Travel steunt behoeftige gezinnen in Armenië. Wilt u hieraan deelnemen of kennismaken met projecten, neem dan contact met ons op.

Wie zijn wij?
Yan Travel is de specialist in het organiseren en begeleiden van reizen naar Armenië en Georgië! Wij verzorgen groepsreizen, projectreizen en individuele reizen op een zeer exclusieve wijze en willen al onze reizigers kennis laten maken met een land van ongekende cultuur, natuur en historie. Ons doel is om reizigers op een pure wijze kennis te laten maken met voor hen onbekende bestemmingen. Reizen met Yan Travel zorgt voor een ongekende en onvergetelijke ervaring, waarbij culturen, emoties en liefde één worden.
Even voorstellen

De reizen van Yan Travel worden georganiseerd en begeleid door Margarita Vardanian. Margarita is geboren in Armenië en is opgegroeid in Nederland.

Margarita: ‘Ik ben altijd betrokken geweest bij mijn vaderland. Mijn interesse in de geschiedenis, taal en cultuur is groot. Ik voel me zo Armeens als ik me Nederlands voel en het is heerlijk om op deze wijze een brug te vormen tussen beide landen.

Voor mij is Armenië een soort verborgen schat, men zal niet snel aan Armenië denken en daar wil ik verandering in brengen.

Ook ben ik naar Georgië gereisd en ontdekte ik de prachtige stad Tbilisi, het mooie landschap en de verbazingwekkend moderne architectuur. Ik wil de onontdekte juwelen van beide bestemmingen graag met anderen delen!’

Wat vinden onze reizigers van ons?

Ineke en Gerard

8 april 2017


Wat hebben we genoten van jullie, van elkaar en de mooie reis met zoveel verrassingen! De natuur in Armenie is prachtig afwisselend en de mensen zijn heel gastvrij. Het was bijzonder om bij zoveel mensen thuis te eten en feest te vieren; wij voelden ons overal meer dan welkom. Indrukwekkend ook om bij het Genocide-monument te zijn geweest en het museum te hebben bezocht; dit laat je niet meer los! En vergeet vooral onze chauffeur niet, die ons over mooie en soms heel moeilijke wegen, veilig overal naar toe bracht. Omdat hij geschiedenis gestudeerd heeft, kon hij ons veel over Armenie vertellen en onze vragen beantwoorden. Veel liefs van Gerard en mij.

YanTravel
5
2018-11-17T16:03:28+01:00
8 april 2017 Wat hebben we genoten van jullie, van elkaar en de mooie reis met zoveel verrassingen! De natuur in Armenie is prachtig afwisselend en de mensen zijn heel gastvrij. Het was bijzonder om bij zoveel mensen thuis te eten en feest te vieren; wij voelden ons overal meer dan welkom. Indrukwekkend ook om bij het Genocide-monument te zijn geweest en het museum te hebben bezocht; dit laat je niet meer los! En vergeet vooral onze chauffeur niet, die ons over mooie en soms heel moeilijke wegen, veilig overal naar toe bracht. Omdat hij geschiedenis gestudeerd heeft, kon hij ons veel over Armenie vertellen en onze vragen beantwoorden. Veel liefs van Gerard en mij.

Anja van Dongen

16 januari 2017


Drie keer ben ik mee geweest naar Armenië, zeer speciale reizen waarin ik veel warme ontmoetingen heb gehad met zeer gastvrije mensen. Tijdens de laatste reis had ik een streng dieet, maar Margarita verzekerde mij dat dat geen probleem was. Op een eerdere reis had ik al gezien hoe zorgvuldig zij met dieetbeperkingen omgingen. Ik heb tijdens de reis nergens last van gehad (zelfs minder dan thuis) en voelde me ondanks mijn extra wensen geen moment opgelaten. Ik hoefde ze nooit te herinneren en iedereen die bepaalde dingen niet mag eten weet hoe fijn dat is! Altijd stond er al iets heerlijks voor me klaar, bijna nog voordat ik zelf aan tafel zat. Echt een super service!! Samen met alle prachtige ervaringen maakte het de reis tot een groot succes.

YanTravel
5
2018-11-17T16:30:50+01:00
16 januari 2017 Drie keer ben ik mee geweest naar Armenië, zeer speciale reizen waarin ik veel warme ontmoetingen heb gehad met zeer gastvrije mensen. Tijdens de laatste reis had ik een streng dieet, maar Margarita verzekerde mij dat dat geen probleem was. Op een eerdere reis had ik al gezien hoe zorgvuldig zij met dieetbeperkingen omgingen. Ik heb tijdens de reis nergens last van gehad (zelfs minder dan thuis) en voelde me ondanks mijn extra wensen geen moment opgelaten. Ik hoefde ze nooit te herinneren en iedereen die bepaalde dingen niet mag eten weet hoe fijn dat is! Altijd stond er al iets heerlijks voor me klaar, bijna nog voordat ik zelf aan tafel zat. Echt een super service!! Samen met alle prachtige ervaringen maakte het de reis tot een groot succes.

Monique Balemans

14 november 2016


Nu, precies 1 jaar geleden heb ik met Margarita een groepsreis gemaakt naar Armenië. Nooit eerder heb ik zo'n bijzondere reis gemaakt. We reisden met een kleine groep en hebben vanuit de hoofdstad Yerevan diverse delen van Armenië bezocht. De reis was tot in de puntjes voorbereid door Margarita waardoor er voor ieder van ons speciale uitstapjes waren opgenomen in het programma. Zo bezochten we onder meer een dovenschool en een ziekenhuis. We aten regelmatig bij gezinnen thuis waardoor we het echte Armeense leven hebben leren kennen zoals je dat anders nooit zou meemaken. De gastvrijheid en het heerlijke eten zullen me nog lang bijblijven!!

YanTravel
5
2018-11-17T16:34:33+01:00
14 november 2016 Nu, precies 1 jaar geleden heb ik met Margarita een groepsreis gemaakt naar Armenië. Nooit eerder heb ik zo'n bijzondere reis gemaakt. We reisden met een kleine groep en hebben vanuit de hoofdstad Yerevan diverse delen van Armenië bezocht. De reis was tot in de puntjes voorbereid door Margarita waardoor er voor ieder van ons speciale uitstapjes waren opgenomen in het programma. Zo bezochten we onder meer een dovenschool en een ziekenhuis. We aten regelmatig bij gezinnen thuis waardoor we het echte Armeense leven hebben leren kennen zoals je dat anders nooit zou meemaken. De gastvrijheid en het heerlijke eten zullen me nog lang bijblijven!!

Franka Gloudemans

25 oktober 2016


In het voorjaar van 2016 maakte ik met het Kraanvogelkoor een reis met Yan Travel door Armenië. Het werd een onvergetelijke reis waarin we kennis maakten met het mooie land en zijn aardige inwoners. Margarita heeft ontmoetingen voor ons georganiseerd met de plaatselijke bevolking. We hebben mogen kennis maken met hun gewoontes, hun gastvrijheid en hun inventiviteit; het ingenieus hergebruik van materialen. We hebben veel kerkjes en kloosters bezocht en er gezongen, een bijzondere ervaring. We hebben Armeens gegeten, geproost, gedanst, gewandeld en genoten van de natuur. We zagen Kraanvogels!

YanTravel
5
2018-11-17T16:35:45+01:00
25 oktober 2016 In het voorjaar van 2016 maakte ik met het Kraanvogelkoor een reis met Yan Travel door Armenië. Het werd een onvergetelijke reis waarin we kennis maakten met het mooie land en zijn aardige inwoners. Margarita heeft ontmoetingen voor ons georganiseerd met de plaatselijke bevolking. We hebben mogen kennis maken met hun gewoontes, hun gastvrijheid en hun inventiviteit; het ingenieus hergebruik van materialen. We hebben veel kerkjes en kloosters bezocht en er gezongen, een bijzondere ervaring. We hebben Armeens gegeten, geproost, gedanst, gewandeld en genoten van de natuur. We zagen Kraanvogels!

Rita

10 april 2017


Reis Armenië april 2017 Deze reis heeft de meeste indruk op me gemaakt van alle reizen, die ik tot nu toe heb gemaakt... Het was bij terugkomst moeilijk om meteen weer de draad van de dagelijkse beslommeringen op te nemen, omdat alle indrukken nog in mijn hoofd zaten. Allereerst complimenten voor de reisleiding, die alles piekfijn hadden geregeld en ook veel aandacht hadden voor de persoonlijke aspecten. Ook tijdens de reis was er oog voor de noden van de deelnemers en hun wensen. We hebben veel van het land gezien, maar nog indrukwekkender was de kennismaking met de mensen daar. Tijdens het koffiedrinken en eten bij verschillende families kreeg je een goed beeld van het dagelijks leven daar en vooral van hun ongelooflijke gastvrijheid! We hebben gereisd met een luxe busje en een fijne hartelijke chauffeur Atasj. Als klap op de vuurpijl mochten we nog genieten van een mooie bruiloft! Heel erg bedankt voor de onvergetelijke reis!

YanTravel
5
2018-11-17T16:36:40+01:00
10 april 2017 Reis Armenië april 2017 Deze reis heeft de meeste indruk op me gemaakt van alle reizen, die ik tot nu toe heb gemaakt... Het was bij terugkomst moeilijk om meteen weer de draad van de dagelijkse beslommeringen op te nemen, omdat alle indrukken nog in mijn hoofd zaten. Allereerst complimenten voor de reisleiding, die alles piekfijn hadden geregeld en ook veel aandacht hadden voor de persoonlijke aspecten. Ook tijdens de reis was er oog voor de noden van de deelnemers en hun wensen. We hebben veel van het land gezien, maar nog indrukwekkender was de kennismaking met de mensen daar. Tijdens het koffiedrinken en eten bij verschillende families kreeg je een goed beeld van het dagelijks leven daar en vooral van hun ongelooflijke gastvrijheid! We hebben gereisd met een luxe busje en een fijne hartelijke chauffeur Atasj. Als klap op de vuurpijl mochten we nog genieten van een mooie bruiloft! Heel erg bedankt voor de onvergetelijke reis!

Marlon

10 oktober 2016


Prachtige reis gemaakt met leuke mensen, heerlijk gegeten, veel bijzondere plekken gezien en bijzondere gastvrije mensen ontmoet. Dit had ik niet verwacht, zeker een aanrader!

YanTravel
5
2018-11-17T16:37:36+01:00
10 oktober 2016 Prachtige reis gemaakt met leuke mensen, heerlijk gegeten, veel bijzondere plekken gezien en bijzondere gastvrije mensen ontmoet. Dit had ik niet verwacht, zeker een aanrader!

Tanja van Os

5 oktober 2016


In 2015 zijn wij als gezin (twee volwassen dochters) mee geweest met Margarita naar Armenië. Het was een indrukwekkende reis. Met name het contact met de plaatselijke bevolking was een waardevol onderdeel van de reis. Er werd rekening gehouden met onze interesses en in dat kader hebben we een school bezocht. Wil je niet alleen gebouwen zien maar echt voeling krijgen met de geschiedenis, cultuur en mensen van dit bijzondere land dan is reizen met Margarita een aanrader!

YanTravel
5
2018-11-17T16:38:29+01:00
5 oktober 2016 In 2015 zijn wij als gezin (twee volwassen dochters) mee geweest met Margarita naar Armenië. Het was een indrukwekkende reis. Met name het contact met de plaatselijke bevolking was een waardevol onderdeel van de reis. Er werd rekening gehouden met onze interesses en in dat kader hebben we een school bezocht. Wil je niet alleen gebouwen zien maar echt voeling krijgen met de geschiedenis, cultuur en mensen van dit bijzondere land dan is reizen met Margarita een aanrader!

Ingrid van Rooij

10 oktober 2016


Margarita Vardanian organiseerde, afgelopen mei onze derde zangreis naar Armenië, met het projectkoor De Kraanvogels uit Den Bosch. Zij regelde niet alleen praktische zaken op uitstekende wijze, maar bovenal brachten zij ons in contact met de Armeense bevolking. Ze regelden maaltijden bij mensen thuis, concertjes op scholen of op het dorpsplein en uitwisseling met Armeense koren. Een intense en onvergetelijke ervaring. Ik kan het elk koor aanbevelen om dit Armeense zangavontuur met Margarita eens aan te gaan!.

YanTravel
5
2018-11-17T16:39:18+01:00
10 oktober 2016 Margarita Vardanian organiseerde, afgelopen mei onze derde zangreis naar Armenië, met het projectkoor De Kraanvogels uit Den Bosch. Zij regelde niet alleen praktische zaken op uitstekende wijze, maar bovenal brachten zij ons in contact met de Armeense bevolking. Ze regelden maaltijden bij mensen thuis, concertjes op scholen of op het dorpsplein en uitwisseling met Armeense koren. Een intense en onvergetelijke ervaring. Ik kan het elk koor aanbevelen om dit Armeense zangavontuur met Margarita eens aan te gaan!.

Nannette Goldsteen

6 oktober 2016


Een enthousiaste vriendelijke reisbegeleider die met haar zakelijke Hollandse kwaliteiten en warme Armeense inborst de twee culturen op een effectieve manier weet in te zetten, zodat je op je gemak de cultuur en gebruiken van Armenië kunt ontdekken en beleven.

YanTravel
5
2018-11-17T16:40:23+01:00
6 oktober 2016 Een enthousiaste vriendelijke reisbegeleider die met haar zakelijke Hollandse kwaliteiten en warme Armeense inborst de twee culturen op een effectieve manier weet in te zetten, zodat je op je gemak de cultuur en gebruiken van Armenië kunt ontdekken en beleven.

Marie-Elle

10 December 2018


Vanaf de voorbereidingen tot na thuiskomst is alles perfect geregeld. De persoonlijke benadering, professionele, individuele reisbegeleiding is uniek. Margarita houdt rekening met ieders wensen en laat je op bijzondere wijze kennismaken met Armenië, de rijke historie en cultuur, maar brengt je bovenal met de lokale bevolking in contact.
Een onvergetelijke reiservaring en een bijzondere kennismaking met een prachtig land met lieve, toegankelijke bevolking!


 
YanTravel
5
2019-02-21T14:09:08+01:00
10 December 2018 Vanaf de voorbereidingen tot na thuiskomst is alles perfect geregeld. De persoonlijke benadering, professionele, individuele reisbegeleiding is uniek. Margarita houdt rekening met ieders wensen en laat je op bijzondere wijze kennismaken met Armenië, de rijke historie en cultuur, maar brengt je bovenal met de lokale bevolking in contact. Een onvergetelijke reiservaring en een bijzondere kennismaking met een prachtig land met lieve, toegankelijke bevolking!  

R. van der Laan

12 December 2018


Heb via Yan Travel een mooie en overgetelijke reis gehad.
De reisleiding heeft oog voor elk detail en is erg vriendelijk!
Bijzonder aan de reis is dat je ook kennis maakt met de bevolking zelf.
Er werden etentjes bij mensen thuis georganiseerd die heel speciaal en bijzonder smakelijk waren. Daar kan een restaurant niet tegenop!
De rondreis was prachtig en gevarieerd.
De hotels waren allemaal van uitstekende kwaliteit!
Een aanrader dus...


 
YanTravel
5
2019-02-21T14:05:33+01:00
12 December 2018 Heb via Yan Travel een mooie en overgetelijke reis gehad. De reisleiding heeft oog voor elk detail en is erg vriendelijk! Bijzonder aan de reis is dat je ook kennis maakt met de bevolking zelf. Er werden etentjes bij mensen thuis georganiseerd die heel speciaal en bijzonder smakelijk waren. Daar kan een restaurant niet tegenop! De rondreis was prachtig en gevarieerd. De hotels waren allemaal van uitstekende kwaliteit! Een aanrader dus...  

Roy Ripzaad

12 December 2018


Fantastische en persoonlijke reizen naar een mooi en gastvrij land. Zeker de moeite waard!


 
YanTravel
5
2019-02-21T13:49:42+01:00
12 December 2018 Fantastische en persoonlijke reizen naar een mooi en gastvrij land. Zeker de moeite waard!  

Sjoerd Daemen

10 December 2018


Hele mooie ervaring, zeker de moeite waard


 
YanTravel
5
2019-02-21T14:10:35+01:00
10 December 2018 Hele mooie ervaring, zeker de moeite waard  

Nathalie Bosters Verdonk

26 januari 2019


Het was een bijzonder mooie reis. De persoonlijke liefdevolle begeleiding van Margarita Kevin en Artash maakte deze reis onvergetelijk. Ze zorgen voor een goede afwisseling tussen het bezoeken van bezienswaardigheden en gezelligheid. Wat hadden we het fijn met onze groep. Het ontmoeten van Armeense mensen, samen eten, hun gastvrijheid, was indrukwekkend.
En de verrassing die wij kregen; een complete Armeense huwelijksviering, zal ons voor altijd met liefde bijblijven. Wij gaan nog een keer mee met Yan Travel. Wil je een anders-dan-anders reis waar mensen voor je zorgen als was je familie.. niet twijfelen.. gaan!
Michel en Nathalie Bosters Verdonk


 
YanTravel
4
2019-02-21T13:44:58+01:00
26 januari 2019 Het was een bijzonder mooie reis. De persoonlijke liefdevolle begeleiding van Margarita Kevin en Artash maakte deze reis onvergetelijk. Ze zorgen voor een goede afwisseling tussen het bezoeken van bezienswaardigheden en gezelligheid. Wat hadden we het fijn met onze groep. Het ontmoeten van Armeense mensen, samen eten, hun gastvrijheid, was indrukwekkend. En de verrassing die wij kregen; een complete Armeense huwelijksviering, zal ons voor altijd met liefde bijblijven. Wij gaan nog een keer mee met Yan Travel. Wil je een anders-dan-anders reis waar mensen voor je zorgen als was je familie.. niet twijfelen.. gaan! Michel en Nathalie Bosters Verdonk  
4.9
14
YanTravel
Wist je dat...

Yerevan de hoofdstad is van Armenië en dat deze 29 jaar ouder is dan Rome.

het armeens alfabet 39 letters telt. Daarvan zijn er 9 klinkers.

naar schatting er zo’n 12 miljoen Armeniërs in de wereld zijn, waarvan 2 miljoen in Armenië zelf.

s’werelds eerste kerk in Armenië is gebouwd.

de hoogste berg van Armenië 4095 m hoog is.
Onze partners